Naenkrat se počutim tako prazno...

 
 
     
 
 

 
 

Vas je napadlo pomanjkanje informacij?

Verjetno tega niste pričakovali, ampak naše spletno mesto želi biti polno zanimivosti. Očitno imate v svojem brskalniku nastavljeno običajno ali še strožjo stopnjo varnosti, zato vseh teh znamenitosti in teresantnosti ne vidite in vseh teh užitkov ne uživate.

Predlagamo vam, da resno razmislite o možnosti, da svojemu spletnemu brskalniku dovolite dostop do podatkov, ki se nahajajo na drugi lokaciji. Če pa tega ne želite, preskočite navodila in se pomirite – ključna beseda: »glavno kazalo«.


Internet Explorer

Nastavitve Internet Explorer

Možnosti - Varnost

  1. V meniju Orodja / Tools izberite ukaz Internet options / Možnosti interneta;  2. Na strani Security / Varnost poiščite ukaz Custom Level / Posebne Nastavitve.
Dovoli dostop do zunanjih izvorov podatkov

Dovoli dostop do podatkov preko spletnih domen.

  1. Vključite možnost Access data sources across domains.  2. Če želite, lahko namesto Enabled izberete možnost Prompt, tako da zahtevate od spletnega brskalnika, da vas vsakič vpraša, ali boste dovolili dostop do zunanjih podatkovnih izvorov. Navsezadnje, lahko edino Lažnivcem zaupate, da vas ne bomo zasipavali z neumnostmi.

    Možnost Prompt priporoča tudi Ministrstvo za surfanje Republike Molvanije.

Mozilla Firefox (in podobni alternativni zmazki)

Nočemo žaliti nikogar, ampak v nekaterih brskalnikih dostop do zunanjih podatkovnih virov enostavno ni podprt. Zato ste v takih brskalnikih izredno varni. Kot v zlati kletki.

Skratka, v Internet Explorerju vam je na voljo marsikaj, drugje pač ne. Izbira je vaša.


Zaključič

Sicer je pa ves trud povsem odveč, odkar je na voljo glavno kazalo.

Eno stvar pa vsemu navkljub še postavimo na jasnejšo jaso: zunanji podatki niso vitalnega pomena za delovanje spletnega mesta Lažnivci, obljubljamo pa, da bodo vedno vsebovali informacije, ki bi vas utegnile zanimati.

Skratka, dovoljevanje dostopa do zunanjih podatkovnih virov ni nujno potrebno. Ker niti Lažnivci ne zaupamo vsemu, kar je zadnje čase mogoče najti v svetovnem spletu, vas želimo opozoriti tudi na dejstvo, da za druge spletne strani ne moremo biti prepričani, da bo ta - nam ljuba - nastavitev tudi na drugih spletnih mestih nudila toliko užitkov, kot lahko to trdimo za naše spletno mesto.

Odločitev je na vaši strani.

Veliko spletnega veselja vam želi vaš,

Spletkar

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!  © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak